MARGUERITRUTEN
Marie Retpen & Begitte Lynge Andersen

30.04.21 – 12.09.21

De fleste kender Margueritruten, som én af de smukkeste og mest naturskønne ruter i Danmark, opkaldt efter Dronning Margrethe II’s yndlingsblomst. I Marie Retpens og Begitte Lynge Andersens fortolkning, vil oplevelsen, med kunstnernes egne ord, være ’mere alsidig’.

Margueritruten – et ægte menneske har flere rum, er en udstilling skabt i tæt samarbejde mellem Marie Retpen, kunstner og formgiver med speciale i glaskunst, og Birgitte Lynge Andersen, uddannet indenfor tekstil og interaktiv design. En udstilling skabt med et fælles ønske, om at skabe en oplevelse, en fortælling, bestående af rumlige installationer, hvor glas indgår i samspil, med en række andre materialer og udtryk. Her fører udstillingen gennem grænselandet mellem det offentlige rum og den private sfære, fortalt gennem kropslige referencer i en række rum, der er omdannet til poetiske, sanselige og tankevækkende installationer.

Udstillingens rum indeholder forskelligartede narrativer og udtryk. Fra forgyldte medaljer, som en hyldest til kroppens ydre, til et blik ind i den private sfære, hvor de besøgende træder helt ind under huden! Hvert rum skal ses som ét værk, og titlerne består af piktogrammer, som man vil kunne møde, hvis man følger Margueritruten - den skønneste rute. De to kunstnere arbejder primært i blæst, forsølvet og sandblæst glas, tekstil og tilhørende teknikker såsom hækling, strik, syning samt serigrafiske trykteknikker på bl.a. silke, uld og plexiglas. Som en del af udstillingsoplevelsen har musikerne Maren Hallberg Larsen og Jørgen Dickmeiss, skabt et musikalsk værk i flere lag, der ændrer karakter afhængig af rummenes fortælling.

Margueritruten vises under Glas – Museet for glaskunsts udstillingskoncept ’The Study’, der giver unge såvel som etablerede kunstnere, mulighed for at eksperimentere og afprøve nye formater. Den eksperimenterende tilgang understøttes ofte, med formidling af forsøg, skitser og prøver, der giver museets gæster et indblik, i kunstnerens processer og vejen frem mod det færdige værk.